Bank Norwegian rytinällä Suomeen

Viime vuoden joulukuussa suomalaiset saivat uuden pankkivaihtoehdon, kun norjalainen Bank Norwegian aloitti toimintansa Suomessa. Yrityksen taustalla ovat Norwegian Airista tutut omistukset. Alkuun tarjolla ovat kulutusluotot ja säästötili, eli samantyyppinen nettipankki kuin esimerkiksi TF Bank ja Nordax tuntuisi olevat kyseessä. Norjalaispankilla ei ole omaa toimistoa Suomessa, vaan se toimii ns. rajat ylittävänä palveluna Oslosta käsin. Myöskään suomenkielistä puhelinpalvelua ei ainakaan nettisivujen mukaan vielä tarjota.

Bank Norwegianin säästötili on kilpailukykyinen

Tuotteet itsessään tuntuvat olevan melko kilpailukykyisiä. Säästötilin korko on tätä kirjoittaessa 1,25%, joten sillä oltaisiin vertailussamme melko ylhäällä. Aivan kärkeen ei kuitenkaan vielä päästä. Säästötilillä ei ole nostorajoituksia. Tilin talletussuojana toimii Norjan pankkien suoja aina 2000000 Norjan kruunuun asti.

Kulutusluottoa jopa 50000 euroa

Pankin kulutusluottoa voi saada jopa 50000 euroa, ja siinä on matalimmillaan vakuudettomalle luotolle varsin kohtuullinen 4,99% korko. Lainaa voi hakea verkkohakemuksella heidän sivuiltaan. Perusvaatimuksena on puhtaat luottotiedot ja vähintään 23 vuoden ikä.

Tulevat tuotteet

Bank Norwegian on näkyvästi esillä verkkomainonnassa, ja aikoo varmasti jatkossa tehdä vaikutuksen Suomen markkinoihin. Tuleviin suunnitelmiin kuuluvat ainakin luottokortti, joka toimii samalla Norwegian Airin asiakaskorttina. Tulevaisuus näyttää millaiseksi pankin toiminta Suomessa muodostuu.